Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kolumni: Sokkotreffeiltä yhteiseen kotiin

04.05.201709:00
1
  • Rebekka Katko

Kun ystäväni ottavat asuntolainoja ja etsivät ensimmäisiä yksiöitään, minä selailen asuntoilmoituksia hieman eri vinkkelistä.
En kiinnitä huomiota kaakeleihin, keittiön kaappeihin tai vuosilukuihin. Yritän ensisijaisesti selvittää, kenen kanssa haluaisin mahdollisesti asua.

Olen aina ihmetellyt, miksi niin monet sinkut haluavat asua yksin. Minä asuin kaksi vuotta 20 neliön yksiössä, ja se riitti. Sitä kutsuttiin itsemurhayksiöksi, enkä ihmettele, miksi.
Yksiöelämän jälkeen muutin hetkeksi parhaan ystäväni kaksioon. Tulimme niin hyvin juttuun, että pian teimme lähes kaiken yhdessä: ruoat, kaupassakäynnit, lenkit ja harrastukset. Vain samanlaiset tuulipuvut puuttuivat.
Päätin etsiä itselleni kimppakämpän, sellaisen, jossa minulla olisi aikaa sekä itselle että sosiaaliselle kämppiselämälle.

Kiersin muutamassa päivässä kuusi asuntoa. Yksi kämppisehdokas oli niin pelottava, että juoksin nopeasti asunnosta karkuun. Yhdessä omakotitalossa olisin päässyt asumaan teini-ikäisten kanssa, jotka olivat muuttaneet ensi kertaa lapsuudenkotoa. Ei kiitos. Minulla oli jo kerran 16-vuotias kämppis, jolle jouduin opettamaan kädestä pitäen, miten imuroidaan ja jonka koira pissasi kaikille matoilleni.
Lopulta löysin yli sadan neliön keskusta-asunnon ja kaksi kämppistä, joiden kanssa sain jakaa arkea juuri sen verran kuin huvitti.

Sopivien kämppisten etsiminen on kuin seuranhaku netissä. Ensin väsätään houkuttelevia ilmoituksia puolin ja toisin. Listataan omia parhaita puolia ja toiveita yhteiselolle. Jos toiveet kohtaavat, sovitaan ”sokkotreffit”, jossa näytillä on asunnon lisäksi oma persoona. Lopulta vain kemia ratkaisee.

Kirjoittaja on Itä-Savon toimittaja.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Akan etsijä (kirjautumaton)
" Sopivien kämppisten etsiminen on kuin seuranhaku netissä. Ensin väsätään houkuttelevia ilmoituksia puolin ja toisin. Listataan omia parhaita puolia ja toiveita yhteiselolle. Jos toiveet kohtaavat, sovitaan ”sokkotreffit”, jossa näytillä on asunnon lisäksi oma persoona. Lopulta vain kemia ratkaisee. " Miksi nämä " yksinäiset asunnonetsijät " sitten eivät uskaltaudu enemmän näille " sokkotreffeille " , jossa voi katsastaa sitten asunnot ja siinnä sivussa tulevat puolisoehdokkaat tarkemmin.Tätä olen jo vuosia ihmetellyt täällä E-Savossakin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut