Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Kolumni: Pessimisti ei pety

19.05.201709:00
10

Kuinkahan monta kertaa olenkaan sanonut, että Etelä-Savo on muutakin kuin Mikkeli ja sen lähikunnat. Maakunnan yhteiseen identiteettiin en ole uskonut enää aikoihin. Maakuntaradiokin on nykyisin Yle Mikkeli, ja se kyllä kuuluu. 
Aasinsillalla aiheeseen. Lähinnä huvittuneena seurasin Yle Mikkeliä päivänä, jolloin Jari Lepän ja Antti Häkkäsen ministerinimitykset varmistuivat. Sitä hehkutettiin radiossa koko päivä sellaisella innolla ja intonaatiolla, jota Pohjois-Korean radiossakin olisi kuunneltu kateudesta kalpeina.
Onhan se iso asia, että maakunnasta saadaan ministereitä oikein pareittain, mutta ei sillä taivaat aukene. Ministerit eivät edusta hallituksessa maakuntiaan, vaan maata ja sen parasta. He kyllä tuntevat ja tietävät maakunnan ongelmat ja osaavat suhtautua niihin myötätunnolla, mutta siltarumpupolitiikkaan ei ole paluuta.

Onhan meillä ollut ministereitä ennenkin. Omassa lähimuistissani ovat Jouni Backman ja nyt viimeksi Lenita Toivakka.
Jouni ilmoitti heti nimityksensä jälkeen, että hän ei vedä kotiin päin. Sen lupauksen Jouni myös piti, lukuun ottamatta sitä, että junaili Mikkelin Itä-Suomen läänin pääkaupungiksi. Savonlinnassa se muistetaan.
Lenitalla puolestaan olisi ollut tuhannen taalan paikka vaikuttaa opettajankoulutuksen säilymiseen Savonlinnassa, mutta ainakin meille Savonlinnassa jäi käsitys, että mikkeliläisministerin toiminta asiassa oli ponnetonta ja halutonta.

Leppä ja Häkkänen ovat kumpikin kovaksi keitettyjä politiikan ammattilaisia. Realiteetti kuitenkin on, että Savonlinnan seutu on Pertunmaan ja Mäntyharjun näkövinkkelistä katsottuna periferiaa. Ei siis pidä asettaa heihin liian suuria odotuksia.
Pessimisti ei pety, on pääministeri Juha Sipiläkin sanonut. Sipilän ja hänen hallituksensa suhteen meidän kannattaa siis olla pessimistejä, ettemme toiste pety sen lupauksiin. 

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lörtsylä
"Ministerit eivät edusta hallituksessa maakuntiaan, vaan maata ja sen parasta" Eivät tosiaan. Mutta kun nykyhallitus ei edusta enää edes omaa maataan. Tärkeämpää on se kuinka monta matua saadaan taas Ruotsista kuluttamaan veronmaksajien rahoja ja tuomaan lisärahaa esimerkiksi Orpon muijan lakifirmaan. Sillä ei ole tietenkään väliä että Suomen oman kansan vanhukset makaa omissa paskoissaan laitoksissa.

Lähettänyt käyttäjä Re-alismi (kirjautumaton)
Ei tämän hallituksen ministerit edusta sen enempää Suomea kuin kansaa, vielä vähemmän periferiaa. He edustavat heitä taustalla ohjailevia vaalikampanjat rahoittaneita liikemiehiä ja tietenkin itseään ja lähipiiriään. Hyvää esimerkki tästä on pääministeri itse.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Omien kansanedustajien tai maakunnan ministereiden varaan Savonlinna ei voi laskea mitään. Toki heistä voi jotain hyötyä olla, mutta itse olisi osoitettava sellaista kehittymiskykyä, joka vakuuttaisi muita valtakunnankin tasolla. Kuvaa olisi kirkastettava, ei kuitenkaan tyhjää lobbaamalla, vaan näyttöjä antamalla ja niistä ammattitaitoisesti kertomalla.

Lähettänyt käyttäjä Tekijä
Kuten jo aikaisemmin on kirjoitettu. Kaksi valtatietä vievät vain etelään ihmisiä paremman elämän toivossa. Olisi töitä ja asunto. Voisi perustaa perheen ja elää normaalia elämää. Kaupunki valtateiden välissä on periferiaa. Sinne ei pääse mitenkään, sinne on mentävä. Kun sieltä kerran pääsee pois, ei sinne halua mennä kuin pakon edessä. Tunnetusti poliitikot ovat henkilöitä, joille oma etu ajaa kaiken muun edelle. Annetut lupaukset saadaan haudattua kaiken muun turhan alle. Ja huonomuistiset vanhukset eivät edelleenkään muista, mitä se herra XX lupasi äänestäjilleen. Mutta kyllä kahvi oli hyvää ja nisu maistui. Ja kauniisti se jutteli ja vastaili kysymyksiin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut