Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Kolumni: Kössille kävi köpelösti

11.01.201715:00
2
  • Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen
@ita-savo.fi


Piirosen Kakelta tuli sähköpostia.
Patentti- ja rekisterihallitus karsii toimimattomia rekisteröityjä yhdistyksiä ja savonlinnalaisen urheilumiehen silmiin listalta oli osunut hyvinkin tuttuja urheiluseuroja. Osa alla luetelluista yhdistyksistä jatkaa toki toimintaansa uusimuotoisina tai uusilla nimillä.
Edustus-SaPKo, Savonlinnan Pallo-Kerho, Laitaatsillan Pallo ja Linnahockey herättävät varmaan monenlaisia muistoja.
Yksi kovimmista tekijöistä lakkautuslistalla on takavuosina komeasti mainetta ja kunniaa juoksuradoilla niittänyt Savonlinnan Viesti.
Linnan-Kiertäjät, Pässin Tikka, Savonlinna Triathlon, Savonlinnan lyseon isku, Savonlinnan Seudun Veteraaniurheilijat, Savonlinnan Sulkapallo, Savonlinnan Urheiluampujat, Haapalan Haka ja Savonlinnan Lennokkikerho ansaitsevat myös lukunsa paikallisessa urheiluhistoriassa.
Unohtaa ei sovi seuraaviakaan: Kyrönsalmen Pärske, Louhen Lukko, Voimistelu-ja urheiluseura Kaartilan Kaarto, Voimistelu- ja urheiluseura Silvolan Kiri ja Vuoriniemen Viri .
Jos toimenmiehillä on haluja pitää seura kartalla, niin ilmoitus jatkosta pitää tehdä viimeistään torstaina 12.1.

Palasen omaa historiaanikin listalta bongasin. Savonlinna Squash ry on toinen urheiluseura, jota olen Savonlinnaan ollut perustamassa. Ensimmäinen oli Special Sports Club. Siinä olin enemmän ulkojäsenenä, mutta perustavassa kokouksessa Tottissa muistan olleeni.
Kössiseuran toiminnassa olin aktiivisemmin mukana. Toki tuon aktiivisuuden voi laittaa lainausmerkkeihin, kun seura nyt on siirtymässä historian lehdille. Mutta tulihan tuota pelattua.

Kun seuraa Savonlinnaan perustettiin, rakennettiin Kellarpeltoon uutta tennis- ja squashkeskusta. Squash oli noihin aikoihin suosionsa huipulla ja harrastajamäärät hurjassa kasvussa.
Yhdessä palaverissa suunniteltiin Kellarpellon hallin tulevia toimintoja ja kenttien määriä. Yhdessä puheenvuorossa, joka ei ollut squasmiehen käyttämä, esitettiin, että halliin rakennettaisiin kerralla viisi kössikenttää. Emme olleet samaa mieltä.
Lopulta kenttiä tuli kaksi. Nyt niistäkin toinen toimii myymälä-, jälkipeli- ja biljarditilana.
Paljon on vettä Kyrönsalmessa virrannut siitä, kun viimeisen kerran kössipalloa olen kurittanut.

Kirjoittaja on Itä-Savon urheilutoimittaja

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tällä hetkellä Savonlinnassa ei ole lainkaan käyttökuntoista squash kenttää. Siinä ainoassa seinät on amatöörirapparin tasoittamat ja raplinki tippuu seinästä joka kerta, kun pallo osuu. Onhan siellä ikämiesomistajan kiva kavereiden kanssa pelata korkeatasoisia turnauksia.Kaupungin ainoa minigolfrata on lahonnut pystyyn. Näkymä näillä liikuntapaikoilla tuo mieleen Tsernobylin naapurikaupungin Prypjapin, kun paikat ovat olleet huoltamatta yli kolmekymmentä vuotta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut