Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kolumni: Kesämekosta kuoriutui nakupelle

11.08.201709:01
25

"Keltamekkoinen nainen varasti huomion Olavinlinnan laiturilla – Putinin vieressä myös illallisella"
Näin otsikoi Ilta-Sanomat Venäjän presidentti Vladimir Putinin tuloa Olavinlinnaan kaupungin tarjoamalle päivälliselle. Putinia vastaanottamassa oli keltaiseen mekkoon sonnustautunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.).

Sen verran syyllinen juttuun olen itsekin, että tunnistin keltamekkoisen naisen Kososeksi, kun Ilta-Sanomien toimituksesta myöhään illalla soittivat ja kysyivät, tunnenko kuvan keltamekkoisen naisen. Tunnustin tuntevani. Helsingissä eivät tunteneet.
Kohuhan siitä nousi, naisesta keltaisessa kesämekossaan. Etunenässä uutista paheksui muiden muassa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.), jonka mielestä uutinen alensi naisia.
Mitenhän tuo oikein menikään?
Luulen, että huomiota herättävä keltainen kesämekko oli Kososelta harkittu teko saada julkisuutta. Ja sitähän tuli. Näppärästi hän käytti sitä edelleen hyväkseen suhtautumalla siihen huumorilla, toisin kuin tosikkofeministit, jotka kokivat uutisen vain naisia alentavana.

Keltaisen kesämekkonsa ansiosta Kosonen pääsi poseeraamaan nakupellenä Hesarin kuukausiliitteeseen. Riisuutumalla kesämekostaan maan johtavan sanomalehden arvostetussa kuukausiliitteessä hän sai niin paljon lisää julkisuutta, että kanssasisaret kalpenevat kateudesta. Nyt Kosonen tunnetaan myös Helsingissä.
Taloussanomissa Tarja Kuittinen kehuikin Kososta, ettei tämä uhriutunut saamastaan julkisuudesta, vaan käänsi sen omaksi edukseen: " Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustajalla on nyt tuhannen taalan paikka näyttää, että hän on paljon muutakin kuin keltamekkoinen nainen". 
Juuri näin. Tätä näyttöä Kososelta odotetaan eritoten Savonlinnan seudulla. On odotettu jo jonkin aikaa.

Paljosta muuten vetoa, että keltainen kesämekko hulmahtaa julkisuuteen jälleen eduskuntavaalien alla.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Johanna T. (kirjautumaton)
Voi nyt hyvänen aika, tämä oli kyllä melkoinen rimanalitus jopa Päivätieltä. Jos nuori nainen pukeutuu värikkääseen vaatteeseen, on hän huomionhakuinen ja saa syyttää vain itseään "vääränlaisesta" huomiosta. Jos nuori nainen pukeutuu korostetun säädyllisesti, on hän tätimäinen tosikko jota kehotetaan "edes vähäb löysäämään nutturaa". Tässäkin tapauksessa Hannan asu oli tilanteeseen täysin sopiva, asiallinen ja kantajansa näköinen, eikä tästä aiheesta enää ihan oikeasti pitäisi joutua vääntämään. Antakaa meidän nuorten naistenkin pukeutua siihen, minkä parhaiten koemme tuovan esiin persoonaamme, mikä tuntuu meistä itsestämme hyvältä ja saa meidät tuntemaan olomme itsevarmaksi - teitä lyttääjiä ja halveksujia kun löytyy kyllä riittämiin.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
"Keltaisen kesämekkonsa ansiosta Kosonen pääsi poseeraamaan nakupellenä Hesarin kuukausiliitteeseen. Riisuutumalla kesämekostaan maan johtavan sanomalehden arvostetussa kuukausiliitteessä hän sai niin paljon lisää julkisuutta, että kanssasisaret kalpenevat kateudesta. Nyt Kosonen tunnetaan myös Helsingissä." " " Kannattaa tutustua koko sarjaan "sielu ja ruumis" ja sen jälkeen muodostaa mielipide nakupelleilystä http://bot.fi/21uj

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tunnettavuus on tärkeä edellytys politiikassa pärjäämisessä. Monenlaista tyyliä on nähty, jotkut puhuvat asiasta, toiset asian vierestä ja muut vouhkaavat mitä sylki suuhun tuo. Äänestäjärukka sitten luottaa ja äänestää tai antaa olla. Onhan sekin jotain jos pukemalla ja riisumalla saa riittävästi "uskottavuutta" ja ura urkenee?

Lähettänyt käyttäjä Fust (kirjautumaton)
Päivätien kolumnista huokuu oikein hikinen ja ummehtunut sovinismi. "Nakupelle"? "Tosikkofeministit?" En tiedä, mitä tätä kirjoittaessa on ajateltu, mutta olipahan huono kolumni. Yhtälailla tätä Päivätien änkyröimistä ja pakkomielteistä toisinajattelua voidaan ajatella julkisuudenhakuisuutena. Joskus änkyröimisestä onneksi synytyy hyviäkin kolumneja, mutta tämä on kyllä rimanalitus.

Lähettänyt käyttäjä anynnymous (kirjautumaton)
Enemmänhän tuota sensaatiojulkisuutta olisi saanut poseeraamalla keltaisessa mekossa Hesarin kuukausiliitteessä ja ottamalla Putinin vastaan nakupellenä... Olisi tunnettu sen jälkeen muuallakin kuin Helsingissä, ehkä jopa Kremlissä asti.

Lähettänyt käyttäjä Mahtavaa pr (kirjautumaton)
Kososen mekko oli keltainen kuin päivänkakkara ja itse Hanna kuin mansikka. Lisää tälläistä naispoliitikoilta, niin äänestys-% nousee. Hanna on ehdoton Miss Eduskunta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä