Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Konserni

Perinteitä ja tulevaisuuden haasteita


Länsi-Savo Oy tytäryhtiöineen muodostaa viestintäkonsernin, jonka toiminnassa yhdistyvät pitkät perinteet ja mielenkiintoiset tulevaisuuden haasteet. Emoyhtiö on perustettu vuonna 1888 ja seuraavana vuonna alkoi yhtiön kustantaman lehden säännöllinen ilmestyminen.

Viestintä muodostaa edelleenkin toimintamme kulmakiven. Toiminta-alueeksemme on 1.1.2015 laajentunut koko Kaakkois-Suomi.

Viestintämaailma on voimakkaassa murroksessa. Keskeinen kysymys on, miten digitaalisesta viestinnästä saadaan synnytettyä kunnollista liiketoimintaa. Unohtaa ei pidä kuitenkaan printtimedian kehittämistä, sillä sanomalehdistöllä on vahva asema vielä pitkään.

Paikalliselle ja alueelliselle viestinnälle on tarve tulevaisuudessakin. Uudet monikanavaiset ratkaisut antavat kuluttajalle mahdollisuuden valita henkilökohtaisesti sopivat viestintämuodot.

Jukka Tikka
hallituksen puheenjohtaja

Konserni

Länsi-Savo-konsernin vuoden 2015 liikevaihdoksi arvioidaan n. 85,0 milj. euroa.

Konserniyhtiöiden palveluksessa on n. 960 henkilöä, joista osa-aikaisia lehdenjakajia n. 540.

Viestintäliiketoiminta

Kaakon Viestintä Oy julkaisee Länsi-Savoa Mikkelissä, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia, Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea sekä kaupunkilehtiä Vartti Kouvola, Vartti Etelä-Karjala ja Viikkoset sekä matkailuaiheisia lehtiä Savot ja Fintourist. Lisäksi yhtiöllä on sähköistä liiketoimintaa.

ESV-Paikallismediat Oy julkaisee konsernin paikallislehtiä. Punkaharjulla kerran viikossa ilmestyvän Puruvesi-lehden levikkialueeseen kuuluvat myös Enonkoski, Kerimäki, Kesälahti ja Savonranta. Levikki on 6 393.

Kerran viikossa ilmestyvät myös Kangasniemen Kunnallislehti (levikki 4 322), Juvan Lehti (4 126), Joutseno-lehti (3 048), Luumäen Lehti (3 602), Kaakonkulma (4 624), Keskilaakso (4 967) ja Savitaipaleella ilmestyvä Länsi-Saimaan Sanomat.

Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset (5 395) on kaksipäiväinen.

Koko maakunnan alueella toimii paikallisradioyhtiö Järvi-Savon Viestintä Oy, joka toimiluvan haltijana kustantaa paikallisradioita Iskelmä Mikkeli, Iskelmä Savonlinna ja Radio City Etelä-Savo. Radioilla on yhteensä keskimäärin 69 000 kuulijaa.

Kirjapainotoiminta

Viestinnän rinnalle on emoyhtiöön kehittynyt varsin mittavaa kirjapainotoimintaa. St Michel Print Oy on erikoistunut ohkopaperipainantaan tärkeimpänä tuotealueenaan mm. uskonnollinen kirjallisuus ja lakialan teokset. Erikoistuminen melko kapealle tuotealueelle on merkinnyt myös suuntautumista vientimarkkinoille. Tällä hetkellä kirjapainon tuotannosta n. 80 % menee vientiin.

Länsi-Savo Oy on yksi vuoden 2009 lopulla avatun Kauppakeskus Akselin omistajista. Yhtiöllä on omistuksessaan vuokrattavaa myymälätilaa n. 5 000 m².

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut